Sir Ian Mkelen je novi Šerlok!!

axn-new-sherlock-620x348

U četvrtak je objavljeno da je Sir Ian Mkelen novi Šerlok Holms u nadolazećem filmu Bila Kondona. Novi film će se zvati A Slight Trick of the Mind i adaptacija je istomenog romana Miča Kalina. Film će pratiti ostarjelog Šerloka koji polako gubi pamćenje.

Evo i sinopsisa :

"1947. Šerlok Holms je u penziji i živi u uspavanom selu u Saseksu sa svojom spremačicom i njenim sinom amaterskim detektivom. No, Šerlok je daleko od idilične penzije jer ga proganjaju nerešeni slučajevi od pre 50 godina. Seća se samo delića slučajeva: sukob sa ljutim suprugom i tajna veza sa prelepom ali nestabilnom suprugom."

"S obzirom da ga oštar um napušta i bez svog pomoćnika Votsona Šerlok se mora suočiti sa najtežim slučajem u karijeri- slučajem koji će možda otkriti tajne ljudskog srca."

Rad reditelja Bila Kondona uključuje prvi i drugi deo Praskozorja Sumrak Sage, ali i priznatije filmove poput Kinsi, Dreamgirls i God 's and Monsters. Mkelen i Kondon su takođe radili na Frankenštajnu koji je Mkelenu osigurao prvu nominaciju za Oskara i nominaciju za Zlatni Globus, a Kondonu Oskara za najbolji adaptirani scenario. Pa tako imamo dvije legende kinematografije koje će napraviti totalno novu verziju priče Artura Konana Dojla. Snimanje će početi u aprilu, pa se nadamo da će film početi sa prikazivanjem u bioskopima do 2015. godine. Jeste li uzbuđeni što će se Sir Ian Mkelen pridružiti već povećoj glumačkoj postavi filmskih Šerloka? Jer mi jesmo!